Bio ethanol Sfeerhaarden: De Toekomst

Omdat de gashaarden langzaam terrein gaan verliezen, de gasprijzen de komende jaren flink gaan oplopen, en zelfs in de toekomst volledig gaat verdwijnen zijn de Bio ethanol (wand)haarden erg in opkomst. Een Bio ethanol sfeerhaard is zeer eenvoudig in gebruik en monteren is heel eenvoudig. U heeft geen rookkanaal of gas toevoer nodig. CO2 neutraal en zonder rookgassen. Makkelijk en overal te plaatsen sfeerhaarden geschikt voor elk interieur.

De mooiste haarden maar dan schoon!

Le Feu Ground – Vrijstaande Sfeerhaarden

 

aanbod le feu Ground- Vrijstaande haarden

Le Feu Sky- Plafond Sfeerhaarden

De Sky serie is de meest populaire serie van Le Feu. Zeer uniek en maakt een interieur echt af.

aanbod Le Feu Sky - Plafondhaarden

Le Feu – Ground Steel serie sfeerhaarden

Het kenmerk van de Ground Steel bio-ethanol haard is de enkele poot, die de haard een elegante, frisse en stijlvolle uitstraling geeft.

Le Feu – Ground Steel serie bekijken Le Feu – Ground Steel serie

Le Feu Wall – Wandhaard serie

Een nieuw Le Feu-model is geboren! Le Feu – Wall is de nieuwste toevoeging aan de collectie van verschillende modellen die Le Feu biedt.

aanbod Le Feu Wall - Wandhaarden

Onze sfeerhaarden

1,930.00

Le Feu – Sfeerhaarden

     

Volg ons ook op Insta @Luxerwonen

Gezellig vuurtje

Vroeger werd een haard of kachel voornamelijk uit praktisch oogpunt gebruikt. De woonkamer verwarmen en een maaltijd koken waren de uitgangspunten voor de aanschaf ervan. Tegenwoordig kennen wij het echter voornamelijk als item voor sfeer en warmte, voor gezelligheid. Lekker met z’n allen rondom de haard kruipen. De plek waar goede gesprekken ontstaan en waar gezinnen samenkomen. En ook belangrijk; het item dat niet mag ontbreken in elke woonkamer die gezien wordt als echte leefruimte.

Bio-Ethanol Sfeerhaard

Wat is een bio-ethanol haard? Deze vraag krijgen wij steeds meer. Wij noemen dit hét alternatief voor een gashaard. Een bio-ethanol haard wint aan populariteit, doordat de Nederlandse woningen tegenwoordig gasloos worden opgeleverd. Hierdoor is men op zoek naar een alternatief om toch echt vuur in huis te krijgen. Daarnaast is het een hele milieubewuste keuze. Een bio-ethanol haard brandt namelijk op plantaardig vloeistof en is 100% milieuvriendelijk. Geen uitstoot van schadelijke stoffen, wel de sfeer van echte vlammen. 

Voordelen van bio-ethanol haarden?

Oneindige plaatsingsmogelijkheden met een bio ethanol kachel.

Als eyecatcher in de woonkamer of misschien wel romantisch in de slaapkamer, bij de eettafel in de keuken of heel imposant in de hal? Een bio-ethanol haard maakt het gezellig in elke ruimte. De vloeistof verdampt en de vloeistof verbrandt geheel ongevaarlijk en vrijwel reukloos. De bio haarden zijn daarom ook prima geschikt voor gebruik in kleinere ruimtes of buiten. Vul de brander gemakkelijk met bio-ethanol vloeistof en je kunt tot wel 5 uur genieten van een prachtig warm vuurbeeld. Daarnaast kosten bio-ethanol haarden relatief gezien goedkoper dan gashaarden, houthaarden en kachels. Doordat de bio haarden gemakkelijk te installeren zijn, is er geen installateur benodigd om de haard werkend te krijgen. Daarnaast zijn er geen afvoerkanalen benodigd om alle rook af te voeren. Dit scheelt in sommige gevallen enorm qua kosten. 

Bio-ethanol kachels zijn uitermate geschikt voor mensen die geen rookkanaal in huis kunnen of willen hebben, of geen gasaansluiting hebben. Denk hierbij ook aan bewoners van een appartement of mensen die niet beschikken over een gasaansluiting. Zij willen vaak wél een sfeervol vuurtje hebben in hun woonkamer, maar niet de lasten welke er bij komen kijken. Ook worden steeds meer nieuwbouw woningen gasloos opgeleverd, waardoor de vraag voor bio-ethanol haarden toeneemt.

U vult Bio ethanol in het reservoir en na zo’n 10 minuten is het vlambeeld optimaal en kan het genieten met een bio ethanol sfeerhaard meteen beginnen.

Hoe ga je veilig met een bio-ethanol haard om?

Bio-ethanol is een schone en licht ontvlambare brandstof. Het is dus belangrijk om voorzichtig om te gaan met de vloeistof. Vul het bio-ethanol reservoir dus absoluut niet bij als het vuur nog aan staat of net is gedoofd. Wij adviseren altijd om, zodra de haard gestopt is met branden, minimaal 15 minuten te wachten met het (bij)vullen van de haard. Daarnaast is het belangrijk om de brandstof niet te morsen en te zorgen dat de tank met brandstof niet te vol is.

Het is bovendien van belang om kinderen op een afstandje te houden voor hun eigen veiligheid. We krijgen ook vaak de vraag of er ventilatiepunten moeten worden gecreëerd in de ruimte bij het installeren van een bio-ethanol haard. Als uw woning niet is voorzien van ventilatie, zoals in hedendaagse eco-woningen, dan zal de haard een beetje lucht gebruiken in de ruimte. Enige ventilatie is daarom wel van belang. Zo nu en dan een deur of raam openen voor korte tijd is voldoende om de lucht te laten doorstromen.  

Hoe lang brandt een bio-ethanol haard?

Een bio-ethanol haard is verkrijgbaar in verschillende soorten en varianten.
Van vrijstaand tot plafondhaard. Waar het voornamelijk om gaat is de capaciteit van de bio-ethanol haard. De brander van een bio haard heeft altijd een ingebouwde tank. Hierin past een bepaald hoeveelheid vloeistof. De meeste bio-ethanol sfeerhaarden hebben een capaciteit van 1,5 – 2 Liter. Gemiddeld gezien, met kwalitatief vloeistof, kan je op 1L bio-ethanol zo’n 2-3 uur branden. Met een gemiddelde bio haard zou je dan een goede avond kunnen genieten van de vlammen. 

Hoeveel warmte geeft een bio-ethanol haard?

Een bio-ethanol haard heeft vaak een kleine capaciteit brander welke een maximale hoeveelheid warmte kan produceren. Een gemiddelde sfeerhaard op bio-ethanol geeft zo’n 2-3 kW aan warmte af. Dit is al méér dan een elektrische haard. Omdat een bio-ethanol haard echt vuur produceert, produceert het ook op een andere manier warmte. Gevoelsmatig is het dan ook warmer dan een alternatief op elektriciteit. Een gemiddelde bio-ethanol haard kan een kleine ruimte dus heerlijke bijverwarmen. 

Le Feu bio-ethanol haard kopen

Le Feu betekent “vuur” in het Frans, wat verwijst naar de warme, gezellige en romantische sfeer die bij een haard aanwezig is. Le Feu heeft het gemakkelijk gemaakt om te genieten van een prachtige design bio-ethanol haard. Le Feu heeft passie voor design, inrichting en vuur en deze elementen zijn de basis van de innovatieve producten welke zij maken.  Voor zowel in huis, op het balkon of in de tuin.

Onze ontwerpen zijn geproduceerd volgens de wereldberoemde Scandinavische principes waarbij de combinatie van functionaliteit en tijdloze esthetiek centraal staat. Deze twee punten komen samen als de eenheid die minimalisme uitstraalt en iets zachts, gezelligs, en elegants toevoegt aan elke ruimte waar je de bio-ethanol haard van Le Feu ook maar plaatst. Deze bio haarden geven een zwevend effect, wat een magisch gevoel geeft.

Soorten Le Feu haarden

De bio-ethanol designhaarden van Le Feu zijn in diverse interieur wensen te verwerken. De designs zijn geproduceerd volgens de wereldberoemde Scandinavische principes waarbij de combinatie van functionaliteit en tijdloze esthetiek centraal staat. Deze twee punten komen samen als een eenheid die minimalisme uitstraalt en iets zachts, gezelligs, en elegants toevoegt aan elke ruimte. Deze bio haarden geven een zwevend effect, wat een magisch gevoel geeft.

Le Feu Ground Wood serie

De Ground Wood serie is in 2 modellen beschikbaar in hogere als in lagere. Le Feu haarden zijn gemakkelijk verplaatsbare, vrijstaande bio-ethanol haarden met verschillende afwerkingen. Zo is er de keuze tussen diverse houtsoorten voor de voetstukken, zoals Wengéhout, essenhout of beukenhout. De haarden van Le Feu kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. De eenvoud van het design en het gemak van de bio-ethanol brander kunt u snel genieten van de sfeer en de heerlijke warmte.

Le Feu Sky serie

De Sky serie is de meest populaire serie van Le Feu. Deze is uniek en maakt een interieur af. Deze plafond bio-ethanol haarden zijn een topstuk in uw woonkamer en gemakkelijk te installeren. Door de verschillende roestvrijstalen stangen (die u kunt bij bestellen), is de haard overal binnen huis op te hangen, ook van toepassing op hoge plafonds. De montage is eenvoudig en de kwaliteit van het materiaal en de afwerking is uitmuntend.

Le Feu Ground Steel serie

De Ground Steel bio-ethanol haarden zijn hetzelfde type haard als de Ground Wood serie, het verschil zit in het type onderstel. De Ground Steel serie van Le Feu heeft een ronde voet met een roestvrijstalen afwerking in zwart of zilver. Dit  past perfect bij moderne en hedendaagse interieurs.

Wall serie

Le Feu Wall is de nieuwste toevoeging aan de collectie van verschillende modellen die Le Feu biedt. Le Feu Wall wordt geleverd met een muurbevestiging, speciaal ontworpen voor Le Feu-haarden. Je kunt de haard 90 graden aan beide kanten draaien, waardoor je kunt instellen waar je de vlammen wilt zien en waar je de warmte naartoe wilt brengen. De elegantie van het ontwerp, de strakke lijnen en levende vlammen maken de Le Feu haarden tot het kroonjuweel van je kamer.

Deens en Scandinavisch design

Le Feu haarden zijn van Deens fabrikaat. Scandinavië is bekend om de eenvoud van interieurproducten. Dit is ook heel duidelijk terug te zien in het design van Le Feu haarden. Dit vertaald zich door in de eenvoudige installatie. Het installatie proces gaat erg gemakkelijk, want je zet de haarden in slechts 10 minuten in elkaar vanaf het uitpakken van jouw nieuwe Le Feu haard, zodat je snel kunt genieten!

Bio-ethanol haard: prijs, voordelen & gebruikstips

Met een bio-ethanol haard kan je eenvoudig een gezellige sfeer creëren, en dat zonder schoorsteen. Deze haarden zijn te koop in allerlei klassieke en moderne designs.

Het zijn vaak ware eyecatchers waarmee je een ruimte een bijzondere uitstraling kan geven. Meer weten over de prijzen, voordelen en het gebruik van zo’n ethanol haard? 

Wat is een bio-ethanol haard?

Een bio-ethanol haard werkt op bio-ethanol. Dat is een dunne brandbare vloeistof, die bestaat uit de volgende stoffen:

  • reststoffen van voedingsgewassen als suikkerriet of -biet, maïs of graan (vandaar ‘bio’)
  • gedenatureerde alcohol die is ontstaan uit de vergisting van suikers (ethanol, het brandbare deel van de vloeistof)
  • stoffen die zorgen voor een aantrekkelijk vlammenbeeld

TIP: op zoek naar een bio-ethanol haard buiten? Of liever een bio-ethanol haard die je laat inbouwen? Je krijgt een helder en mooi overzicht van de verschillende mogelijkheden in de Webshop.

Soorten bio-ethanol haarden

Er bestaan 3 soorten van deze sfeerhaarden:

  • Tafelhaarden: dit zijn kleine haarden die je los kan neerzetten als sfeerelement. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlvolle uitvoeringen.
  • Wandhaarden: deze zijn niet alleen sfeervol, maar zorgen ook voor warmte. Door het grotere brandoppervlak is een spectaculair vlammenspel mogelijk.
  • Buitenhaarden: ook bij buitenhaarden op bio-ethanol is geen schoorsteen nodig. Net als wandhaarden kunnen ze dus vrij minimalistisch zijn qua uitstraling.

Belangrijk: interesse in een sfeervolle tafelhaard? Of liever een wandhaard in je woonkamer? Je vindt de verschillende soorten en modellen van bio-ethanol haarden terug in de webshop.

Voordelen van een bio-ethanol haard

-Geen afvoer voor rookgassen nodig (schoorsteen)

-Geen roetvorming of schadelijke gassen

-Geen stank of onaangename walm

-Milieuvriendelijke brandstof op basis van natuurlijke reststoffen

-Eenvoudig te plaatsen

-Aantrekkelijk, sfeervol vlammenbeeld

Een bio-ethanol haard veilig gebruiken

Natuurlijk moet je goed op de hoogte zijn van de gebruikswijze van een bio-ethanol haard.

Je moet bv. rekening houden met het verbruik, de warmte en natuurlijk ook met de veiligheidsvoorschriften.

Verbruik bio-ethanol haard

Het verbruik van een bio-ethanol haard is afhankelijk van het vermogen.

In de meeste kachels gaat zo’n 1,5 tot 2 liter vloeistof en bedraagt de totale brandtijd ongeveer 4-6 uur.

Goed voor een gezellige avond!

Warmte bio-ethanol haard

Een bio-ethanol haard is vooral geschikt als sfeerhaard of als bijverwarming. Met een bio-ethanol haard met een vermogen van 3 kw.

kun je een kamervan 25 m² binnen de 20 minuten opwarmen tot een aangename temperatuur.

En hoe zit het met de geur van een bio-ethanol haard?

Over het algemeen zal je geen last hebben van stank of walm, maar dat is wel afhankelijk van het soort ethanol.

Er zijn verschillende soorten op de markt (van goedkoop tot duur) en je probeert best wat verschillende soorten uit.

De minimale concentratie bio-ethanol moet 96% bedragen.

Bij lagere concentraties zal de kleur van de vlam anders worden en bestaat de kans dat de verbranding niet geheel reukloos verloopt.

Belangrijk: wat voor ethanol je ook kiest, ventileer de ruimte met de haard altijd voldoende!

 Veiligheid bio-ethanol haard

Bij het gebruik van sfeerhaarden moet je altijd voorzichtig omgaan met de brandstoffen. Bio-ethanol is licht ontvlambaar.

Als het in contact komt met hete oppervlakken, zal de damp die dan ontstaat snel ontbranden. Volg daarom altijd de volgende richtlijnen:

-Laat de haard altijd goed afkoelen voor je er nieuwe vloeistof bij giet.

-Gebruik nooit meer vloeistof dan aangegeven is door de fabrikant.

-Blus bio-ethanol nooit met water, maar met een blusdeken, zand of een CO2-blusser.

-Lees de gebruiksvoorschriften van de fabrikant grondig en volg ze strikt op.

Volg je deze richtlijnen op? Dan zijn bio-ethanolhaarden veilig om te gebruiken. 

Wij van Luxer-Wonen wensen u veel sfeervolle en gezellige avonden!